Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Att välja det ultimata kockkniv-setet: Vassaknivar Japanska kockknivar för hemmet


Den kanske viktigaste och mest använda prylen i alla kök är Kockknivar en och en bra kniv avgör om matlagning blir en njutning eller bara en tråkig rutin. “En kniv är ett verktyg som måste ”prestera” varenda dag, köp rätt kniv och du kommer inte bara tycka matlagningen är enklare och snabbare utan även säkrare och roligare också”. Om kniven är omhändertagen på rätt sätt, kommer den att bevara en hög kvalitet livet ut.

Knivar med dålig kvalitet har alltför tunna, förslipade blad som sitter fast i ett plasthandtag. När du använder den, böjs de helt enkelt. En kniv med bra kvalitet har rätt storlek både vad gäller längd och tjocklek på bladet. Du behöver dock anpassa knivens storlek utifrån dina preferenser. Vad som är den rätta storleken varierar från person till person. Vissa människor gillar större knivar och vissa människor gillar mindre knivar.

Knivar tillverkas i olika storlekar, former och prisklasser. Därför är det viktigt att beakta ett antal frågor när du överväger att köpa en kniv, t.ex. knivens material, funktioner och hur du ska använda kniven. Vi har sammanställt en lista med faktorer att tänka på när du planerar ditt nästa knivköp.

Några saker att titta efter när du väljer din kniv är vikt, balans och storlek. Vissa kockar kanske föredrar en tyngre kniv, i tron att den lätt klarar tunga uppgifter.

Balans är mycket viktigt i alla knivar. När du håller den på rätt sätt, bör inte kniven känns tyngre i någon ända. Med andra ord, den bör passa bra i handen och inte luta antingen framifrån och bakåt eller från sida till sida. En obalanserad kniv kommer att innebära att du behöver utöva mer kraft eller öka risken för skador. Vad gäller storleken behöver du tänka efter vad du mestadels använder kniven för. Använder du den mest för grönsaker eller mindre livsmedel passar en mindre kniv bättre. Använder du den till kött eller lite grövre livsmedel är en större kniv att föredra. Den mest populära storleken är åtta inches vilket motsvarar ca 21 cm. En traditionell kockknivar kan även vara aningen längre, ca tio-tums (vilket motsvarar ca 24 cm).

Det finns några viktiga detaljer som kommer att säkerställa hållbarheten hos varje kockkniv. Välj en kniv som innehåller en hög halt av rostfritt stål. Detta material garanterar en starkare kniv och ett blad som håller sig vass längre än en kniv tillverkad av annat material. Leta även efter en kniv som har ett bolster. Detta innebär att bladet sträcker sig hela vägen genom handtaget, vilket hindrar den från att separera från handtaget vilket i sin tur ökar knivens styrka.

Att göra valet att köpa en uppsättning Kockknivar är ett ganska stort beslut. Genom att välja den japanska kockknivar kvalitetsmässigt sätt, som finns tillgänglig på marknaden, och att du tar dig tid att anstränga dig för att behålla den i ett fint skick, kommer ditt köp vara ett beslut som du aldrig kommer att ångra.